Pedodonti Hakkında

Pedodonti, çocuk diş hekimliği; bebeklik çağından itibaren çocukların ağız, diş sağlığını ve çene-yüz bölgesi gelişimini takip ve tedavi eden, aynı zamanda koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliği dalıdır. Bebeklikten ergenliğe çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kötü alışkanlıkların; Parmak Emme, Tırnak Yeme tanı ve tedavisiyle ilgilidir.

Çocuk diş hekimliğinin amacı, diş sorunlarının oluşmasını engelleyecek önlemleri almak ve çocukları çürüksüz bir geleceğe adım atmasını sağlamaktır. Çocuk Protezleri, Diş Çekimi, Fluorid Jeli, Fluorid Verniği, Fissür Örtücü, Diş Travmalarının Tedavisi, Endodontik Tedaviler, Parmak Emme, Tırnak Yeme gibi kötü alışkanlıkları durdurma ve tedavisi, Süt ve Genç Sürekli Dişlerde Dolgu tedavileri ve Yer Tutucular pedodontinin alanına girmektedir.

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği 0-12 yaş çocukların süt ve kalıcı dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını ve işlev görmesini, bunun yanında çürüğün, fiziksel travmanın, kalıtımsal ve doğumsal etkenlerin dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlar.

Pedodonti, diş hekimliğindeki bütün tedavileri içeren ve çocuklara uygun olarak bunları gerçekleştiren kapsamlı bir diş hekimliği dalıdır.

eskisehir dis doktoru-cocuk dis doktoru-sinem aydinmakina-diş hekimi-pedodonti

Soru & Cevap

İlk diş hekimi ziyareti ne zaman yapılmalıdır?

ilk muayene bebeğin dişleri çıkmaya başladığında yani ilk 6 aylık veya 1 yıl arasında olmalı,

Bebeklerde ağız bakımı nasıl olmalıdır?

Anne sütünde bulunan asit bebeklerin dişlerine zarar verdiğinden bebeklerde ağız bakımı çok önemlidir. 2 yaşına kadar dişler sadece suyla temizlenmeli, bebek tükürmeyi öğrendiğinde floru düşük parmak fırçalarla diş temizliği yapılmalıdır.

Erken diş çürümesinin sebepleri nelerdir?

Erken diş çürümelerinin sebebi genellik kötü beslenme, emziğin bal ve şekere batırılıp verilmesi, diş temizliğinin yapılmamasından kaynaklanır. Bazı durumlarda geniz eti ve bademcik sorunları sebebiyle ağızdan nefes alıp verme de diş çürüklerine sebep olabilmektedir.

Biberon çürüğü ve önleme yolları nelerdir?

Süt ve mamanın biberonla özellikle gece uyku sırasında verilmesi sonucu oluşan çürüklerdir. Biberon çürüğünün oluşmasını önlemek için ağzında biberonla uyuması engellenmeli, mamadan sonra mutlaka ıslak tülbentle dişler ve dudak içi temizlenmelidir.

Diş çürükleri bulaşıcı mıdır?

Diş çürükleri bulaşıcıdır. Bir çok bakteri diş çürüğüne yol açmaktadır, bu bakterilerle bebeğin ilk teması anne dolayısıyla olmaktadır, annenin öpmesi sırasında tükürüğüyle veya kendi kaşığıyla yemek yedirmesi sebebiyle geçer.

Diş çürüklerini önlemek mümkün müdür?

Çocukların çok fazla karbonhidrat tüketmelerini önlemek, ağız ve diş temizliği sırasında çocuğa yardımcı olmak ve diş fırçalama alışkanlığını en kısa zamanda kazanmasını sağlamak ayrıca erken diş hekimi ziyareti ile diş çürümelerinin önüne geçilebilmektedir, erken teşhiste fissür örtücü uygulamasıyla diş çürümeleri engellenebilmektedir.

Aradığınız cevabı bulamadınız mı?

Pedodonti hakkında merak ettikleriniz ile ilgili dilerseniz telefon ile iletişime geçebilir, ya da aşağıdaki form üzerinden sorunuzu bize ulaştırabilirsiniz.

Submit question!